Over Kaasbuur

Jarenlang woonde ik al in Bos en Lommer, en al die tijd miste ik een plek waar je lekkere kazen en delicatessen kon krijgen. Daarom heb ik, Gita Bouma , de stap gezet om mijn eigen kaaswinkel te openen in de buurt: Kaasbuur.

Op een prachtige zichtlocatie aan de Admiraal de Ruijterweg in het opkomende Bos en Lommer opende wijnwinkel Bureau Wijn een aantal jaren eerder al haar deuren, en nu is Kaasbuur daar, als shop-in-shop, sinds september 2021 bijgekomen.

Kaasbuur heeft een uniek aanbod aan kazen uit verschillende windstreken. Bij het uitkiezen van de kazen heb ik de volgende aspecten hoog in het vaandel: kleinschalig, zo mogelijk lokaal en goed voor het dierenwelzijn. Er zijn kazen uit Frankrijk, Zwitserland, Groot-Brittannië, Italië, Spanje, België, en natuurlijk uit Nederland. Wil je kaasfondue maken? Ook die kazen kun je vinden bij Kaasbuur.

Naast kazen kun je nu ook terecht voor heerlijke gedroogde worstjes en vleeswaren zoals guanciale, coppa, ventricina, salami en prosciutto. Ook chutneys, toastjes en allerlei leuke producten gemaakt door mensen uit Amsterdam kun je vinden in de schappen. Het assortiment wordt steeds een stukje uitgebreid.

Ga je op reis en wil je kaas meenemen? Ook dat kan! we kunnen uw kaas voor u vacuumeren.

Mijn liefde voor lekker eten zit in mijn genen, want mijn vader was kok en dus werd er altijd lekker gekookt bij ons thuis.

Op papier zijn Bureau Wijn en Kaasbuur misschien twee winkels, maar het voelt voor de meeste klanten als één winkel. En omdat er altijd wel iets te proeven is en we veel vaste klanten hebben, voelt het zelfs als een huiskamer.

Volg @kaasbuur op Instagram om geüpdatet te blijven over uitbreiding assortiment en voor evenementjes (Gourmet Toasties is bijvoorbeeld een terugkerend evenement).