Ons verhaal
Jarenlang woonde ik al in Bos en Lommer, en al die tijd miste ik een plek waar je lekkere kaas en delicatessen kon krijgen. Ik kwam al regelmatig wijn kopen bij Bureau Wijn en samen kwamen we op het idee om die kaaswinkel zelf te beginnen. Kaasbuur werd daarmee een feit.
Op een prachtige zichtlocatie aan de Admiraal de Ruijterweg in het opkomende Bos en Lommer opende wijnwinkel Bureau Wijn vier jaar eerder al haar deuren, en nu is Kaasbuur daar, als shop-in-shop, sinds september 2021 bijgekomen.
Kaasbuur heeft een uniek aanbod aan kazen uit verschillende windstreken. Bij het uitkiezen van de kazen heb ik de volgende aspecten hoog in het vaandel: kleinschalig, zo mogelijk lokaal en goed voor het dierenwelzijn. Er zijn kazen uit Frankrijk, Zwitserland, Groot-Brittannië, Italië, Spanje, België, Denemarken, en natuurlijk uit Nederland. Naast kazen kun je nu ook al terecht voor heerlijke gedroogde worstjes, chutneys en toastjes. Het assortiment wordt steeds een stukje uitgebreid.
In oktober 2024 is Kaasbuur uitgebreid naar het de NDSM-Werf, wederom in combinatie met Bureau Wijn, maar ook met Crew de la Crema, koffiebranders.
Ga je op reis en wil je kaas meenemen? Ook dat kan! we kunnen uw kaas voor u vacuumeren.
Op papier zijn Bureau Wijn en Kaasbuur misschien twee winkels, maar het voelt voor de meeste klanten als één winkel. En omdat er altijd wel iets te proeven is en we veel vaste klanten hebben, voelt het zelfs als een huiskamer.
Volg @kaasbuur op Instagram om geüpdatet te blijven over uitbreiding assortiment en voor evenementjes (Gourmet Toasties is bijvoorbeeld een terugkerend evenement).
Kaasbuur West: https://www.instagram.com/kaasbuur_west/
Kaasbuur Noord: https://www.instagram.com/kaasbuur_noord/
En verder wordt er niet ingewikkeld gedaan en kan er altijd wat geproefd worden.